Rapunzel ble en suksess

Foto: Bjørnar K. Bekkevard, Tønsbergs Blad
Foto: Bjørnar K. Bekkevard, Tønsbergs Blad

Tre fullsatte kulturhus fikk oppleve fantastiske dansere og musikere i en strålende fremføring av ballettforestillingen Rapunzel 19. og 20.november.

Utdrag fra Tønsberg Blads omtale (journalist Bjørnar K. Bekkevard):

Symfoni i salen

Hvert år setter Extend opp en forestilling av klassisk karakter. Tidligere har tidligere satt opp Svanesjøen og Askepott.

Spesielt for året er samarbeid mellom danseskolen og Vestfold ungdomsstrykeorkester. Orkesteret består av 25 musikere i alderen 12–19 år. Siden 1990 har det blitt ledet av David Foster-Pilkington.

– I dag er vi glade for også ha fått med oss noen tidligere medlemmer som i dag er profesjonelle musikere, sier han.

Foster-Pilkington har i samarbeid med Extend valgt ut musikken til forestillingen. Musikkvalget spenner seg fra Hendel, Britten og Sibelius til Ennio Morricone og John Williams.

Samspillet mellom den levende musikken og dansen virket å fungere særdeles godt under forestillingen lørdag ettermiddag. Særlig valget av filmmusikkomponisten Morricones «Rabbia e Tarantella» som den onde heksens tema understreket dansens dramatiske karakter.

Om å bruke orkester i salen fremfor innspilt musikk sier David Foster-Pilkington:

–Vi skaper istedenfor å gjenskape. Det er en veldig positiv stemning fra salen og glede blant musikere og dansere, sier dirigenten med orkesterplass til alt som skjer – plassert midt mellom publikum, orkester og dansere i Oseberg kulturhus’ grunne orkestergrav.

Hele oppslaget i Tønsbergs Blad finner du her.