ACS_6862-Edit_komp

VUSO er stadig på farten – vi reiser gjerne til Europa. Her kan du bla i litt av vår historikk.

 • Photo 10-08-15 18 05 55I august 2015 hadde orkesteret en fantastisk tur til Budapest. Du kan lese mer om turen i denne rapporten, som vi sendte til UNOF i etterkant. UNOF støttet turen økonomisk via sitt internasjonale reisefond.

 • 3.april 2013 ga Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet tilskudd til et prosjekt under programmet Aktiv ungdom (Youth in Action): “Music and Games – Communication and Understanding through Fun”. VUSO stod som søkerorganisasjon og samarbeidet med orkestre fra h.h.v. Dublin og Roma.

  ViterboMålet for prosjektet var å skape økt kommunikasjon og forståelse mellom ungdom fra ulike regioner i Europa. VUSO møtte ungdommer fra Young Dublin Symphonia og Il Centro Sperimentale Musicale per l’Infanzia på et syvdagers seminar i Celleno nord for Roma.

  Tidsrom: 5. – 10.august 2013.

  Sted: Celleno kloster, like utenfor Viterbo, Italia.

  Bolsena

  Celleno

  Games

  Groups

  Deltakere: 20 musikere, 1 dirigent og 3 ledere fra hvert land.

 • IMG_00547.-12. februar 2013 satt VUSO kursen mot Irland og Dublin der vi møtte to andre ungdomsorkestre, ett fra Danmark og ett fra Dublin. Orkestrene øvet sammen torsdag kveld og fredag formiddag. Lørdag var det duket for konsert for byens borgermester. Lørdag kveld holdt ungdommene stor konsert i The National Concert Hall. Oppholdet ble avsluttet med en flott middag på et gammelt slott i nærheten av hotellet.

  Molly Malone
  Molly Malone fra sangen med samme navn.

  Se flere videoer på vusotube

 • omc_0280Høsten 2010 dro 26 ungdommer fra 12-18 år på turne i Italia. Reisen var et samarbeid med musikkskolen i Roma, og ble støttet av Anders Jahres Fond. omc_0304

  omc_0494Vuso var invitert til den norske ambassaden i Roma. Der ble de mottatt av ambassadøren. Mottagelsen startet med bespisning på ambassadens tak i 30 varmegrader. Seansen ble avsluttet med konsert for inviterte gjester.omc_0481

  omc_0391Reisen fortsatte til vertsfamilier i Roma by med 2 dagers omvisning i Vatikanet, Collosseum og Forum, samt trafikk kulturen i Roma.

  omc_0494Deretter gikk turen til Celleno nord for Roma på Turnee Della Tuscia 2010 under navnet Orchestre Giovanili. Orkesteret bestod av ungdommer fra Roma og VUSO.

  Orkesteret forberedte turneen med samspill på kloster i denne lille landsbyen Celleno. Utøverne bodde og øvde i lokalene i IL Convento som tidligere huset nonner.

  omc_0377Onsdag startet turneen med ute konsert i byen Soriano nel Cimino, under historiske omgivelser.

  Orkesteret hadde deretter konserter i byen Capodimonte og på lørdagen avslutningskonsert i Cellenos gamle slott..

  VUSO skal under turneen spille varierende musikk, så som Vivaldi, Bach, Grieg, samt norsk folkemusikk.

  Turneen var en flott anledning for de unge musikerne fra Vestfold til å erfare italiensk kultur og musikk.

 • Reisebrev fra Marit Handeland, forelder (15.10.09):

  VUSO er denne uka (42) på Island. Orkesteret er sammen med et dansk barne- og ungdomsorkester og besøker et tilsvarende islandsk orkester. Det er flott å se hvordan det skapes kontakt til tross for språk og kulturforskjeller.
  Det øves sent og tidlig frem mot to skolekonserter og en kirkekonsert i slutten av uken. Første konsert gikk flott med full idrettshall og god akustikk.
  Naturen er vakker og været skiftende. Det blåser, regner og sola titter frem iblant. Naturkreftene er på alle måter nærværende. Vi har sett spor av jordas indre krefter der vulkaner har skapt krater, laget lava eller skapt geysirer som blåser varmt vann høyt til værs.
  Torsdag 15.10 skal vi besøke den Blå lagune og bade i naturlig oppvarmet vann. Ute er det 6 grader og lettskyet, delvis oppholdsvær.

 • Lørdag 27. september til torsdag 2.oktober gjennomførte orkesteret turne i Serbia. Orkesteret hadde fem konserter, noen steder med over 150 tilhørere. Vi ble over alt godt mottatt, og turen ble en opplevelse for både orkestermedlemmer, dirigent, foreldre og ledere.

 • Orkesteret ble palmehelgen tildelt “Honorary Certificate for Performance Special Award” på bakgrunn av “Brilliant Performance of the Orchestra and the Conductor” under en internasjonal kor- og orkesterfestival i Praha (Young2007Prague). Prisen representerte en tildeling utenfor konkurranse, siden orkesteret ikke var påmeldt den offisielle tevlingen. Hendelsen ble behørig dekket i Tønsberg blad etter hjemkomst. Turen ble dermed en suksess for deltakerne og orkesteret!

 • I forbindelse med Kongeparets 70-års dager, hadde de ønsket en kunstnerisk begivenhet. Alle landets fylkeskommuner sendte inn forslag og det ble valgt ut ett bidrag fra hvert fylke. Vestfold Ungdomsstrykeorkester med solist Siri Einen fikk den store ære og representere Vestfold. Øvelsene på første sats av Bachs fiolinkonsert i A-moll var intense i forkant, slik Tønsberg blad levende beskrev dem.  23.februar fremførte orkesteret i et fullsatt Oslo Rådhus med kongefamilien, representanter fra det europeiske kongehus, fylkesordførere og ordførere fra alle landets kommuner samt andre inviterte gjester. Denne oppgaven gjorde de meget bra og høstet stor applaus. Festforestillingen ble vist direkte på TV2. 

 • 2006 – et år med mange hendelser

  Kongsberg kirke – Mozart Requiem
  Nok en gang var orkesteret invitert til å spille i Kongsberg kirke med Kongsberg Kantori, men denne gang uten strykere fra Kongsberg Symfoniorkester – bare blåsere.  I tillegg til Requiem fremførte VUSO Mozart: Konsert for harpe, fløyte og orkester med Tobias Southcott på harpe og Sissel Gylterud Bakke på fløyte. Fullsatt kirke.

  Ung Symfoni Vestfold  
  Unge blåsere fra Vestfold var invitert til å være med i en symfonisk oppsetning.  30. april arrangerte vi konsert sammen med Tønsberg Sangforening i Tønsberg domkirke og Ung Symfoni fremførte Schuberts Symfoni i h-moll, 1. sats og Bizets Farandole.  Tine Thing Helseth (trompet) var solist med orkesteret i et verk av Albinoni, hadde et solonummer og stilte sporty opp i Ung Symfoni. Koret hadde egne verker samt et verk med bratsj- og cello- og bassgruppen i VUSO.

  Mariafestivalen
  Åpning av Mariakapellet i Tønsberg som kulturarena – 10. mai. En gruppe fra orkesteret (17 stk) fremførte Mozarts Divertimento i D-dur samt Mozarts pianokonsert nr 12 i A-dur med Gudmund Nese.

  Ung, ny musikkstyring,  UNOF jobber med et prosjekt hvor det skal skrives musikk tilpasset ungdomsorkester.  På landsbasis deltar ca 20 orkester, som alle skal møte minst en komponist. VUSO er med på dette prosjektet. På øvelsen 4. desember 2005 møtte vi komponist Knut Vaage. Vaage vil ha kontakt med orkesteret underveis i prosessen. Orkesteret har fått noter til to verk av komponisten Henrik Hellstenius.  Han møtte orkesteret på en øvelse i november.  

  Fredsnatt
  For tredje år på rad var VUSO medarrangør for fredskonserten i Tønsberg Domkirke den 11. september. I år deltok bl.a. gruppen Mirøle, bestående av tre musikere fra Israel, Libanon og Irak. I tillegg medvirket Sjøbodkoret og danseskolen Extend Art of Dance. Det var diktlesing av Jarl Goli, lystenning samt appeller.

  Det kom 11 nye medlemmer inn i orkesteret i løpet av høsten. Høsten gikk med til å bli kjent å innarbeide nytt repertoar – samt å finpusse litt på ”gamle ting”. Vi hadde et spennende besøk på Medieteket til Tønsbergs Blad i oktober.

 • 2005 – konserter i sentrum

  Fredsnatt i Tønsberg Domkirke 11. september, hvor VUSO var medarrangør. En konsert til ettertanke hvor musikk, diktlesing, lystenning og appeller ble flettet sammen. Arrangementet ble avsluttet med fakkeltog opp til Slottsfjellet.

  Samarbeidsprosjekt med Nøtterøy Kammerkor. to konserter; 5. og 6. november i Nøtterøy og Horten kirke. Repertoar bl.a. Requiem av John Rutter. Medvirkende: harpe, blåsere og slagverk fra distriktet.
  Overskuddet av konsertene samt innsamlet støtte ved utgangen (kr 19.500,00) ble gitt til støtte for jordskjelvofre i Pakistan/Kashmir.

  Nøtterøy kulturhus 6. desember. Julekonsert arrangert av Psykiatrien i Vestfold i samarbeid med Nøtterøy kommune. Medvirkende VUSO og en gruppe fra Stage Door.

  Domkirkefestivalen 11. desember. “Hva vinden hvisker under stjernene”
  En annerledes julekonsert basert på naturens skjønnhet, menneskets oppdagelser og musikkens vakre univers. Gro Dahle leste fra Linnea-pasjonen. I tillegg til VUSO medvirket Roar Engelberg på panfløyte og Arne Rodvelt Olsen på orgel. Det er første gang orkesteret gjør noe sammen med panfløyte. Dette ble et spennende møte som ga mersmak. 

  Konsert i Hjertnes – et samarbeidsprosjekt med NUMK (Nanset Ungdoms Musikkorps).

  Requiem – Gabriel Faure. Arr. Gloger-Akademiet, Kongsberg. Medvirkende Kongsberg Symfoniorkester, Kongsberg Kantori, VUSO og innleide solister. Konsert i Kongsberg kirke.

  Postens kulturpris i Vestfold. Orkesteret mottar denne prisen på kr 30.000,00. Utdelt under Fyrverkerikonserten i Horten.

  Kammermusikkfestivalen i Stavern. Konserter og Kammermusikkskole med deltagelse av Arve Tellefsen.
  Orkesteret deltok på en konsert sammen med Arve Tellefsen og Håvard Gimse og en konsert sammen med Tine Thing Helseth (trompet) og Arve Tellefsen. Bl.a. ble 1. sats av Bach’s Konsert for to fioliner og orkester fremført med orkesterets Johanne Scholz Rosenvinge (tidligere konsertmester i VUSO) på 1. fiolin og Arve Tellefsen på 2. fiolin. I tillegg ga kammermusikkskolens deltakere en konsert. Konserter i Borggården, Frdriksvern kirke og Galeiskuret.
  Et av våre medlemmer, Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, mottok Arve Tellefsens Kammermusikkpris.